Hotels, Restaurants & SPA

Jiva Hill Resort, Geneva

In the enchanting setting of the Jura Mountains, just a stone’s throw from Geneva, Paolo Castelli S.p.A. has been responsible for the renovation of the main areas of the prestigious Jiva Hill 5-star resort.

The hotel, with its magnificent view of Mont Blanc, has undergone major renovation work that has restored its lustre, intervening both on the layout of the existing building and on the new annexes, in a process of renewal scheduled to continue until 2020. The first phase of the project involved the common areas, the Jiva restaurant, the bar and the exteriors – all of which reopened in May 2019, while the second phase of the project envisages the construction of an extension that will bring the total number of rooms to 52.

The intervention of Paolo Castelli S.p.A. – over a total area of approximately 600 m2 – based on a meticulously designed project by the CG Design studio in Paris, has involved the dining room of the Jiva restaurant and the hotel lobby with adjoining bar, including custom-made furnishings, flooring, wall coverings, sound-absorbing wall panelling, doors and windows, using noble materials and respecting the elegance of the location.

The work has been carried out with the utmost care, selecting only the finest materials and craftsmanship: the parquet and wood panelling in smoked oak for the restaurant were selected board by board, enhancing those containing sapwood to meet the aesthetic requirements of the designers: from over 2000 m2 of untreated product, the selection was reduced to 400 m2, creating an absolutely unique result.

Mirror ceilings in marine laminates complete the design, along with doors and windows in black sheet metal, suitably burnished on site. Canaletto walnut and galvanised brass are the materials used for the entrance hall, where a clever combination of materials redesigns the space and restores the charm that had been lost in the previous intervention.

The bar counter, characterised by a Sahara noir marble top resulting from the refitting of an existing counter and completed by a pleated sheet metal, is of particular interest.

Also in the hall, open bookcases with brass shelves divide the space, offering privacy without blocking the view and breaking up the room.

ph. courtesy Lenaka